Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Το πιο απίθανο Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Κυριακό Σχολείο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης.


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ 38)
Μια εκδήλωση που έγινε θεσμός. Το καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο παζαράκι, φτιαγμένο με ιδιαίτερη αγάπη και πολύ μεράκι από τους δασκάλους και μαθητές του Κυριακού Σχολείου της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Από τις 12:30 το πρωί έως τις 7:30 το απόγευμα, στο Σχολικό Κτίριο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης (Νικομηδείας 38), το χριστουγεννιάτικο bazaar ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται συμπολίτες μας που αγοράζοντας κάποιο στολίδι ή έδεσμα ενισχύει οικογένειες και παιδιά σε ανάγκη της πόλης μας. Φέτος, θα υπάρχει και face painting για τους μικρούς μας φίλους!
Συμμετέχουμε όλοι στον Πνεύμα των Ημερών – Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη!   

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR
To Χριστουγεννιάτικο Bazaar ξεκίνησε την πρώτη του προσπάθεια στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αρχικά ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία κάποιων δασκάλων που σε συνεργασία με τα παιδιά του Κυριακού Σχολείου άρχισαν στον ελεύθερο χρόνο τους εθελοντικά μαζί να δημιουργούν χειροποίητες κατασκευές. Έτσι παιδιά και δασκάλες άρχισαν να καταπιάνονται με Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που αργότερα μαζί με γλυκίσματα και αλμυρά που προσέφεραν μητέρες και δασκάλες, τα πουλούσαν ένα απόγευμα Σαββάτου από τις 4.00 μ.μ. ως τις 8.00 μ.μ. στο Σχολικό Κτίριο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης.
Στο πέρασμα των χρόνων και με τη ζεστή ανταπόκριση του κόσμου που αγκάλιασε τη συγκεκριμένη εθελοντική προσπάθεια, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των παιδιών του Κυριακού Σχολείου άρχισε να μεγαλώνει όλο και περισσότερο  και να οργανώνεται καλύτερα και σε σταθερή βάση. Για τη σωστή προετοιμασία του, μαζεύονται δασκάλες του Κυριακού Σχολείου μαζί με τα παιδιά και τους εφήβους και δημιουργούν με μεράκι χειροποίητες κατασκευές που μαζί με την αγορά προϊόντων αλλά και προσφορών, διατίθενται όλα αυτά τα προϊόντα προς πώληση ένα Σάββατο του Νοέμβρη ή του Δεκέμβρη στον ίδιο χώρο, ένα χώρο ανοικτό προς όλους τους επισκέπτες.
Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κυριακού Σχολείου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, μπορεί κάποιος να βρει μια ποικιλία από Χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητες δημιουργίες και χειροτεχνίες, ένα πλήθος από Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, όμορφα μαξιλάρια, μεγάλη ποικιλία σε βιβλία, παραμύθια και CDs, νόστιμα εδέσματα, πίτες, αλμυρά και γλυκά. Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τραπεζάκια  για να απολαύσει κάποιος το μεσημέρι το μεσημεριανό του φαγητό όπως και κάθε ώρα τον καφέ, το τσάι ή το κέρασμά του, ενώ φέτος για πρώτη χρονιά υπάρχει και Χριστουγεννιάτικο face painting για τους μικρούς μας φίλους. Είναι συνολικά ένα πολύ όμορφο και καλά οργανωμένο Bazaar, όπου οι πωλητές είναι εθελοντικά τα ίδια τα παιδιά με τις δασκάλες τους! Ένα γεγονός που όλοι πρέπει να στηρίξουμε!
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BAZAAR
Ο σκοπός του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Κυριακού Σχολείου όλα αυτά τα χρόνια είναι διπλός. Αρχικά, μικροί και μεγάλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και εθελοντικά μαθαίνουν να δημιουργούν, να προσφέρουν και να συνεργάζονται. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που μαζεύονται κάθε χρονιά διατίθεται αμέσως σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως η Λάμψη της Αγάπης, Βενιαμίν, Χέρια Βοηθείας, Iεραποστολή Τ.Ο.Μ. κ.ά. αλλά και σε άπορες οικογένειες ή άρρωστα παιδιά σε ανάγκη.
Είναι η δική μας προσπάθεια να προσφέρουμε αυτές τις άγιες μέρες σε ανθρώπους μέσα σε δύσκολες καταστάσεις. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετέχετε!
Ελάτε να περάσουμε μια όμορφη μέρα μαζί μέσα σε ένα Χριστουγεννιάτικο κλίμα! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου