Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ποιοι προκρίθηκαν και ποιοι αποκλείστηκαν από το Champions League

Ποιοι προκρίθηκαν και ποιοι αποκλείστηκαν από το Champions League

Μια αγωνιστική έχει μείνει για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων του εφετινού Champions League και πλέον σχεδόν τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει. Στους 7 ομίλους τα πράγματα είναι λίγο- πολύ ξεκάθαρα. Μόνο στον 3ο όμιλο γίνεται ένας μικρός χαμούλης και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.


1ος όμιλος


Ατλέτικο και Ντόρτμουντ εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16», με τους Μαδριλένους πλέον να έχουν προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι Βεστφαλοί υπερτερούν στην ισοβαθμία, αλλά είναι στο -2 από την ομάδα του Σιμεόνε. Στο Europa League θα συνεχίσει η Μπριζ, ενώ αποκλείστηκε η Μονακό, που έμεινε οριστικά τελευταία.
2ος όμιλος
Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα Τότεναμ και Ίντερ ισοβαθμούν στη δεύτερη, με τους Λονδρέζους να υπερτερούν στην ισοβαθμία. Αποκλείστηκε και τυπικά από την Ευρώπη η Αϊντχόφεν.
3ος όμιλος
Εδώ γίνεται ο... κακός χαμός! Νάπολι, Παρί και Λίβερπουλ θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση, με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει ελπίδες ακόμη και για την τρίτη θέση, αλλά όχι για κάτι παραπάνω. Όλα ανοιχτά στο φινάλε.
4ος όμιλος
Η Πόρτο θα τερματίσει στην πρώτη θέση ό,τι και να γίνει στο φινάλε, ενώ η νίκη της Λοκομοτίβ επί της Γαλατασαράι δίνει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στο φινάλε. Το μόνο που μένει ανοιχτό είναι η τρίτη θέση, με τους Τούρκους να είναι στο +1 και να υπερτερούν στην ισοβαθμία των Μοσχοβιτών...
5ος όμιλος
Μπάγερν και Άγιαξ εξασφάλισαν την πρόκριση και τώρα θα παίξουν για την πρώτη θέση στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Άμστερνταμ. Τρίτη θα είναι η Μπενφίκα, ενώ τελευταία έχει μείνει η ΑΕΚ χωρίς βαθμό.
6ος όμιλος
Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε την πρόκριση και θέλει ένα βαθμό για την πρώτη θέση. Η Λυών βρίσκεται στο +2 από τη Σαχτάρ πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Ουκρανία, ενώ η Χόφενχαϊμ μπορεί να κυνηγήσει μόνο τους Ουκρανούς από τους οποίους βρίσκεται στο -2 και υστερεί στην ισοβαθμία.
7ος όμιλος
Η Ρεάλ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, η Ρόμα έχει μείνει στη δεύτερη, ενώ για την τρίτη έχει προβάδισμα η Πλζεν, που βρίσκεται ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ και υπερτερεί στην ισοβαθμία.
8ος όμιλος
Προκρίθηκαν Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ, που την τελευταία αγωνιστική θα παλέψουν για την κορυφή. Η Γιούβε χρειάζεται ένα βαθμό, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία. Στο Europa League θα συνεχίσει η Βαλένθια, ενώ αποκλείστηκε η Γιουνγκ Μπόις.
Προκρίθηκαν: Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σάλκε, Μπάγερν, Άγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ, Ρόμα, Γιουβέντους, Γιουνάιτεντ
Europa League: Μπριζ, Μπενφίκα, Βαλένθια
Αποκλείστηκαν: Μονακό, Αϊντχόφεν, ΑΕΚ, Γιουνγκ Μπόις
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου