Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

«ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» η ερχόμενη Κυριακή για την Κατερίνη


Δράσεις του Δήμου Κατερίνης και της Ποδηλατικής απόδρασης Πιερίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας


Με διοργανωτή τον Δήμο Κατερίνης και σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας πραγματοποιούνται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», η οποία γιορτάζεται πανευρωπαϊκά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.
Συγκεκριμένα, από τις 10:00 π.μ. έως  τις  14:00 μεθαύριο Κυριακή, θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης για τα οχήματα και τη θέση τους θα πάρει η διοργάνωση αθλητικών δράσεων, ζωγραφικής, χορευτικών και διαφόρων  παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες. 
Η λογική του προγράμματος των εκδηλώσεων κινείται στην αντίληψη που εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές πόλεις, να προσφέρει δηλαδή τον δημόσιο, τον κοινόχρηστο χώρο στους πολίτες. Παράλληλα, να δώσει τη δυνατότητα στην Κοινωνία των Πολιτών - με ουσιαστικό αρωγό τον Δήμο Κατερίνης - να δρα για την πόλη, την καθημερινότητά και την ποιότητα ζωής τους.
Όπως είναι γνωστό, με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Προς την κατεύθυνση αυτή προηγήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η βραδινή περιπατητική διαδρομή, στο κέντρο της Κατερίνης.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα, από τις 09: 30 π.μ. έως τις 14:00, την προσεχή Κυριακή, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας  στις παρακάτω οδούς:
1)Ειρήνης, από την διασταύρωσή της με την Ιωαννίνων έως την διασταύρωσή της με την Πλατεία Ελευθερίας,
2)Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την διασταύρωσή της με την Εθνικής Αντιστάσεως,
3)25ης Μαρτίου από Πλατεία Ελευθερίας έως την διασταύρωση της με την Δ. Αρεοπαγίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου