Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ


                                          ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Οι από 26/08/2020 δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρ.Σταϊκούρα βάζουν τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρηματιών και δικαιώνουν την από 22/07/2020 έγκαιρη και τεκμηριωμένη έγγραφη παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, προς το Υπουργείο Οικονομικών, με θέμα τον κίνδυνο  <<υπερσυσσώρευσης πληρωμών προς τις Δ.Ο.Υ, κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο>>.

Σύμφωνα με τον υπουργό << Όποιες αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων εξαντλούνται στο τέλος του Αυγούστου, καθώς και τους επόμενους μήνες και μέχρι τέλους του έτους, θα επεκταθούν μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του έτους 2021, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με επιτόκιο 2,5%.>>.
Η υλοποίηση αυτής της επιμελητηριακής εισήγησης παρέχει ,προς το παρόν,  σημαντική ανακούφιση στην καθολικά πληττόμενη Ελληνική Οικονομία.
Επειδή όμως η καινούργια χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προδιαγράφεται ιδιαιτέρως δύσκολη, το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και να παρεμβαίνει, όποτε κρίνεται αναγκαίο, έχοντας ως στόχο την ελαχιστοποίηση των οικονομικών ζημιών και την προετοιμασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επόμενης μέρας.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου