Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Καλαμάρια με πορτοκάλι

 




Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμός από 2 πορτοκάλια + λίγο ξύσμα
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάρια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αλλάξουν χρώμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και το μέλι. Περιχύνουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό , το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες βραστές και λαχανοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου