Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τις σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια και σταφίδες βάζουμε τις σουπιές ολόκληρες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσοχή, δοκιμάζουμε, γιατί δεν θέλουμε να παραβράσουν και να γίνουν σαν σχοινί.
- Σουρώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές και τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κέρατο και την πιπεριά Φλωρίνης, τις σταφίδες και τις ντομάτες.
- Συμπληρώνουμε με 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσει το φαγητό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου