Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μα- λακώσει.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  9. Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Λευκά αρωματικά κρασιά, όπως Μαλαγουζιά ή Sauvignon Blanc

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου