Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τα κάστανα στιφάδο με κυδώνια και μανιτάρια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κυδώνια για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε την τριφτή ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη και 1.500 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρουν όλα μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αν σωθεί αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη, καυτό – το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, με δεμένη σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με κλαδάκια από μυρώνια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου