Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Κάστανα στιφάδο με κυδώνια και μανιτάρια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κάστανα στιφάδο με κυδώνια και μανιτάρια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κυδώνια για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε την τριφτή ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη και 1.500 ml νερό και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε να πάρουν όλα μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Αν σωθεί αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη, καυτό – το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, με δεμένη σάλτσα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σερβίρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με κλαδάκια από μυρώνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου