Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Σούπα με άγρια μανιτάρια

 


Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σούπα με άγρια μανιτάρια πλένετε καλά όλα τα μανιτάρια για να απομακρύνετε χώματα και λάσπες, τα αφήνετε να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα σκουπίζετε πολύ καλά (ορισμένοι προμηθευτές τα διαθέτουν ήδη καθαρισμένα και πλυμένα).
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε όλα τα μανιτάρια για 2 - 3 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέ- ρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα, ξαφρίζοντας διαρκώς στο πρώτο 10λεπτο από τη στιγμή που θα πάρει βράση το μείγμα.
  5. Πετάτε το θυμάρι και τη δάφνη και περνάτε σταδιακά τη σούπα από το μπλέντερ, σε υψηλή ταχύτητα, για 2 λεπτά.
  6. Στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα προσθέτετε το γιαούρτι.
  7. Περνάτε τη σούπα από πολύ λεπτή σήτα για να αποκτήσει βελούδινη υφή και σερβίρετε.

Μυστικά

Φρέσκα άγρια μανιτάρια θα βρείτε σε καλά μανάβικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου