Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με γάλα καρύδας, αρχικά κάνουμε «μασάζ» στο κοτόπουλο με το λεμόνι και αλατοπίπερο.
- Στη συνέχεια, το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και βγάζουμε 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, εκτός από αυτά του στήθους.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml νερό και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Διαλύουμε το φυστικοβούτυρο σε 60 ml καυτό νερό και το ρίχνουμε μαζί με το στήθος κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό για να έχουμε μια πλούσια σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μία βράση το φαγητό.
- Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε, το κοτόπουλο με γάλα καρύδας, με λευκό ρύζι μπασμάτι. Προσέχουμε όπως το τρώμε για τυχόν κοκαλάκια.
Μυστικά
Μπορούμε να το κάνουμε και με φιλέτο κοτόπουλου, όμως με τα κομμάτια με τα κόκαλα θα γίνει πιο νόστιμη η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου