Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Χοιρινό με λάχανο αρμιά με κοκκινοπίπερο

 


Υλικά

Μερίδες: 6

  •  2 κιλά χοιρινό, από σπάλα ανάμεικτη με λαιμό, με το λίπος τους, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  •  700 γρ. λάχανο αρμιά, στραγγισμένο και χοντροκομμένο
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας κοκκινοπίπερο (πάπρικα γλυκιά ή καυτερή)
  •  5-6 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
  •  150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  μπούκοβο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το χοιρινό με λάχανο αρμιά με κοκκινοπίπερο, ξεκινάμε και σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κοκκινοπίπερο (πάπρικα) και τους κόκκους μπαχάρι για 4-5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να ξανθύνει καλά.
  2. Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε για άλλα 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά τα κομμάτια, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση, σε δυνατή φωτιά.
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να είναι σχεδόν έτοιμο. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νερό, καυτό.
  5. Προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κι αυτό.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με μπούκοβο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου