Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τον γαλέο μαγειρευτό με ελιές στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα του γαλέου και κόβουμε το καθένα σε 3-4 μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Βάζουμε τα φιλέτα και τα γυρίζουμε μετά από περίπου 40 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τις ελιές, το μέλι και το ξίδι και ανακινούμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα, να ανακατευτούν τα υγρά και να λιώσει το μέλι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μετά από 10-15 δευτερόλεπτα αφαιρούμε τα φιλέτα του ψαριού για να μη στεγνώσουν.
- Αν η σάλτσα έχει μελώσει, τη ρίχνουμε πάνω από τα φιλέτα, διαφορετικά τη δένουμε λίγο ακόμα στη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου