Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025

Φακές με σέσκουλα και μυρώνια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φακές με σέσκουλα και μυρώνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τις φακές για 7-8 λεπτά και τις σουρώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα σέσκουλα, τις φακές, τα μυρώνια, το αλατοπίπερο και ζεστό νερό τόσο που μόλις να καλύψει τα υλικά.
  5. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου