Την ώρα που οι τιμές στα καύσιμα σπάνε κάθε ρεκόρ, τα αεροπορικά εισιτήρια εκτοξεύονται έως και 560% και τα λιπάσματα γίνονται απλησίαστα, το Μαξίμου πετάει ένα ξεροκόμματο μερικών ευρώ στους πολίτες αντί να μειώσει τους φόρους!
Η καθημερινότητα για τα ελληνικά νοικοκυριά εξελίσσεται σε έναν ατελείωτο εφιάλτη, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας που χτυπάει όλους τους τομείς της ζωής. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε ήδη τα 2,10 ευρώ το λίτρο, κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις των εργαζομένων απαγορευτικές.
Ταυτόχρονα, η διεθνής συγκυρία και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει ένα πρωτοφανές παγκόσμιο χάος στις μεταφορές. Τα στοιχεία του Μαρτίου 2026 δείχνουν ότι τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν μετατραπεί σε «είδος πολυτελείας» για λίγους, με εξωφρενικές αυξήσεις:
- Χονγκ Κονγκ – Λονδίνο: +560%
- Μπανγκόκ – Φρανκφούρτη: +505%
- Σίδνεϊ – Λονδίνο: +429%
Στραγγαλίζουν την παραγωγή και τα νωπά προϊόντα
Η κρίση δεν περιορίζεται στις μετακινήσεις, αλλά χτυπάει κατευθείαν στο πιάτο του καταναλωτή. Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα οδηγείται σε μαρασμό, καθώς το κόστος των λιπασμάτων αυξάνεται με ρυθμούς-σοκ. Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, ένα απλό λίπασμα εκτινάχθηκε από τα 573 ευρώ ανά τόνο στα 891 ευρώ!
Αυτή η βιβλική καταστροφή στο κόστος παραγωγής είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μετακυληθεί στα ράφια. Ενόψει μάλιστα του Πάσχα, οι καταναλωτές αναμένεται να βρεθούν μπροστά σε ένα νέο, ανεξέλεγκτο ράλι τιμών στα νωπά προϊόντα και τα βασικά αγαθά.
Η επικοινωνιακή απάτη του Fuel Pass
Απέναντι σε αυτόν τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει για άλλη μια φορά τον δρόμο του απόλυτου εμπαιγμού. Με ένα καθησυχαστικό μήνυμα στο Facebook, ο πρωθυπουργός μας λέει ουσιαστικά να κάνουμε υπομονή «επειδή κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος» και διαφημίζει το άνοιγμα της πλατφόρμας για το fuel pass!
Πρόκειται για την επιτομή της κυβερνητικής κοροϊδίας, καθως αντί για γενναία μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στα καύσιμα που θα έριχνε άμεσα την τιμή κάτω από τα 2 ευρώ, η κυβέρνηση προτιμά να εισπράττει δισεκατομμύρια από την υπερφορολόγηση της ακρίβειας. Από τα ματωμένα αυτά υπερπλεονάσματα, επιστρέφει στους πολίτες μερικά ψίχουλα (25 έως 60 ευρώ για ένα ολόκληρο δίμηνο!), βαφτίζοντάς τα «κοινωνική στήριξη».
Το Μαξίμου αρνείται πεισματικά να συγκρουστεί με τα μεγάλα καρτέλ της ενέργειας και των καυσίμων. Προτιμά να λειτουργεί ως τροχονόμος των υπερκερδών τους, προσπαθώντας να εξαγοράσει την κοινωνική ανοχή με ψηφιακά κουπόνια της ντροπής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου