Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τραγανό ψητό κοτόπουλο

\
Οι τηγανητές τορτίγιες στρώνουν μια γευστική «βάση» για το κοτόπουλο.
Υλικά για 4 άτομα:
  • φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 6 τορτίγιες καλαμποκιού (στα σούπερ μάρκετ), κομμένες σε τρίγωνα κομμάτια
  • 3 αποξηραμένα τσίλι άντσο (στα σούπερ μάρκετ ή μπαχαράδικα), αντικαθιστούμε με οποιεσδήποτε
  • αποξηραμένες πιπεριές καυτερές
  • 6 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, ξεφλουδισμένες
  • 250 γρ. βρασμένο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου (αν δεν μας αρέσει, το αντικαθιστούμε με μαϊντανό), για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι (τη γεμίζουμε κατά το 1/3) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια της τορτίγιας σε παρτίδες για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε τις πιπεριές τσίλι σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με βραστό νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει, προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει το σκόρδο το άρωμά του. Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη ή στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν.

Στραγγίζουμε τις πιπεριές τσίλι, κρατώντας το νερό. Τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από το νερό όπου είχαν μουλιάσει και πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε τις τηγανητές τορτίγιες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό) και τη φέτα και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου