Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Perrotis Day 2016 : Βράβευση δύο σπουδαστών

Με μία σεμνή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, το Perrotis College και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή τίμησαν τη μνήμη του Δημήτρη Περρωτή. Το «Perrotis Day» καθιερώθηκε το 1996 όταν η κυρία Αλίκη Περρωτή, μέσω μιας σημαντικής δωρεάς, με τη μορφή κληροδοτήματος στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη, συνετέλεσε στη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας του Perrotis College, το οποίο εδώ και 20 χρόνια προσφέρει καινούριες εκπαιδευτικές δυνατότητες σε έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο άξιοι σπουδαστές του Perrotis College, οι οποίοι διακρίθηκαν για την ακαδημαϊκή επίδοση και την συνεισφορά τους στη σπουδαστική ζωή, βραβεύτηκαν με το «Theodora Valenti Award 2016 – 2017». Πρόκειται για την 21άχρονη Δήμητρα Μαρίνου από την Πιερία, η οποία σπουδάζει στο τρίτο έτος της «Τεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων» και τον 20χρονο Σέρβο Srdjan Milijevic, ο οποίος βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών του στον τομέα της «Διεθνούς Επιχειρηματικότητας». Τα βραβεία απένειμε προσωπικά η κ. Θεοδώρα Βαλέντη, η οποία είναι εγγονή της κυρίας Περρωτή.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δρ. Πάνος Κανέλλης και ο επικεφαλής του Perrotis College δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Από την πλευρά του, ο Έφορος  της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κ.Seth Frank ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσφορά και την αγάπη τους και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπνευσμένη –όπως την χαρακτήρισε- ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του υπογραμμίζοντας κι αυτός τη φράση του Προέδρου των ΗΠΑ: «Ζήτω η Ελλάδα».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι σπουδαστές του Perrotis College, Κώστας Οροϊλίδης και Στέφανι Στοϊμένοβιτς, που εμφανώς συγκινημένοι ευχαρίστησαν θερμά την κυρία Αλίκη Περρωτή για τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξη της στο Perrotis College, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και να επεκτείνουν τους ακαδημαϊκούς ορίζοντές τους, θέτοντας γερές βάσεις για το επαγγελματικό μέλλον τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Δημήτρη Περρωτή.
Thanksgiving
Το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου η Αμερικανική Γεωργική Σχολή γιόρτασε την «Ημέρα των Ευχαριστιών», παρουσία της κυρίας Αλίκη Περρωτή και πλήθος υψηλών καλεσμένων. Μια εκδήλωση που διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου οι μαθητές και το προσωπικό, μαζί με τον Πρόεδρο της Σχολής να ευχαριστήσουν όλους όσους στηρίζουν το σημαντικό έργο που προφέρει όλα τα αυτά το χρόνια στους νέους και στις νέες της ελληνικής υπαίθρου.
Στο πλαίσιο του δείπνου, ο Πρόεδρος της Σχολής δρ. Πάνος Κανέλλης και ο Έφορος κ.Seth Frank, άφησαν ελεύθερη την… Κατερίνα, δηλαδή μια γαλοπούλα σύμφωνα με τα αμερικάνικα έθιμα, εξαιρώντας την, έτσι, από το γιορτινό τραπέζι όπου παραδοσιακά η γαλοπούλα είναι το κυρίως γεύμα. Ο δρ.Κανέλλης, ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους και τόνισε πως με την υποστήριξή τους η Σχολή μπορεί και συνεχίζει για περισσότερο από έναν αιώνα να προσφέρει για την ανάπτυξης της αγροτικής κοινωνίας στην Ελλάδα.
Η βραδιά έκλεισε με τη χορευτική παράσταση που έδωσαν μαθητές και μαθήτριες της Σχολής, οι οποίοι χόρεψαν Αμερικανικούς χορούς κάντρυ και παρέσυραν με το κέφι τους όλους τους παρευρισκόμενους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου