Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τηςΟλοκληρώθηκαν παρεμβάσεις  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο επαρχιακό  οδικό  δίκτυο  αρμοδιότητάς της και συγκεκριμένα στο Δ. Δ. Παλαιόστανης, σε  τμήματα της 
Παλαιάς Εθνικής Οδού από τη διασταύρωση  προς Αλυκές  έως  τη διάστρωση προς  Μακρύγιαλο και σε τμήματα του παράπλευρου δρόμου από Πλάκα Λιτοχώρου προς Λεπτοκαρυά.


Οι παρεμβάσεις που αφορούσαν εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος, εντάσσονται στο έργο  «Άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακος οδοστρωμάτων (λακκουβών) στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας» με  προϋπολογισμό  μελέτης 500.000 ευρώ με Φ.Π.Α..Παράλληλα, στη Λεπτοκαρυά πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του τσιμενταύλακα κατά μήκος του δρόμου σε μήκος 1.300μ. και  εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορατότητα και κατ΄επέκταση η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθημερινά υλοποιεί παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση των οδικών συνθηκών ασφαλείας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην Πιερία. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθημερινά ελέγχουν το οδικό δίκτυο, καταγράφουν φθορές και εκτελούν -με γνώμονα ένα ασφαλές οδικό δίκτυο- εργασίες που προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα και  που περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις οδοστρώματος, διαγραμμίσεις, αντικατάσταση κατεστραμμένων σημάτων και στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση πινακίδων, βαφή κιγκλιδωμάτων γεφυρών, κοπή χόρτων και κλαδιών κ.ά..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου