Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τα “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ” φιλοξένησαν την αγωνιστική ομάδα Formula του Α.Π.Θ. Εντυπωσίασε η “ART Aristotele Racing Team”


Στο κοινό των Αικατερινείων συστήθηκε  η “ART Aristotele Racing Team”, μία διακεκριμένη ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία σε ετήσια βάση λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula, για φοιτητές.


Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου και η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο κατάμεστο από μαθητές, καθώς και άτομα όλων των ηλικιών, Συνεδριακό Κέντρο.

Η ομάδα του ΑΠΘ, η οποία έχει αποσπάσει  βραβεία και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς φοιτητικής Formula εντυπωσίασε με τις δημιουργίες της, το κοινό, το οποίο  είχε τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να φωτογραφηθεί με το πετυχημένο μονοθέσιο ART-12, να περιεργαστεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες, για την κατασκευή και λειτουργία του.

«Προσπάθειες όπως της συγκεκριμένης ομάδας είναι αξιέπαινες, καθώς αποδεικνύουν την αστείρευτη δυναμική του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ικανότητα των Ελλήνων φοιτητών να προσπερνούν δυσκολίες και να διαπρέπουν με τις ευρεσιτεχνίες τους» τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ευχαρίστησε την ομάδα του ΑΠΘ, για την συμμετοχή της στα «Αικατερίνεια».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Μορφωτικής  Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης,  Γεώργιος Καραλέκας παρουσίασε στοιχεία της ταυτότητας της  ομάδας και της δημιουργικής εργασίας της, ενώ όπως σημείωσε: «Πετυχαίνει και συνδυάζει μοναδικά τον επαγγελματισμό, με τον φοιτητικό αυθορμητισμό, το νεανικό ενθουσιασμό και προπάντων το  ομαδικό πνεύμα. Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης δίνουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη δράση, οι νεαροί μαθητές και αυριανοί φοιτητές, προκειμένου στο μέλλον να σπουδάσουν το μεράκι τους ».


Η ταυτότητα της ομάδας

Η ART Aristotele Racing Team δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αποτελείται από μια ομάδα φιλόδοξων, ταλαντούχων και δημιουργικών φοιτητών, των οποίων κίνητρο αποτελεί το μεράκι και το πάθος τους για επιτυχία, ενώ στόχος τους είναι η εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου στους διεθνείς αγώνες Formula SAE Series. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου