Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ



Αποτέλεσμα εικόνας για Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Σεβασμιότατε,
Πολλοί είναι οι απλοί, οι άγιοι άνθρωποι που με την πίστη και τους αγώνες τους στερέωσαν την εκκλησία του Χριστού. Πολλοί, επίσης, είναι εκείνοι που με την αυταπάρνησή τους και την αρετή τους φώτισαν τον σκοτεινό δρόμο της ανθρωπότητας. Πολλοί, τέλος, είναι εκείνοι που με τα σοφά λόγια τους λάμπρυναν τον πολιτισμό μας.
   Ωστόσο, διαχρονικά η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου μας καθόρισε και εξακολουθεί να καθορίζει την ατμόσφαιρα, τους κανόνες συμπεριφοράς και ζωής, το κλίμα και το επίπεδο του πολιτισμού και της καθημερινότητάς μας.
Και είναι ευτυχία για έναν τόπο, όταν οι εκκλησιαστικοί και οι πνευματικοί ταγοί του με ακαταμάχητο όπλο τους την πίστη στον Θεό αλλά και στην αξία του ανθρώπου και με ασίγαστο πάθος για αμέριστη συμπαράσταση προς τους αδυνάτους και τους απόκληρους της ζωής δρουν και κοπιάζουν διαρκώς για την ανακούφιση των συνανθρώπων τους και την προαγωγή του φιλόθεου ποιμνίου τους.
   Είναι ευτυχία όταν πρωτοστατούν σε κάθε υψηλό, ευγενικό και ωραίο, όταν η σκέψη, ο στοχασμός και ο σκοπός της ζωής τους είναι αφιερωμένα στις αιώνιες αξίες και στα απαρασάλευτα ιδεώδη του ελληνοχριστιανικού πνεύματος. Έτσι σμιλεύουν ψυχές, ανοίγουν νέους ορίζοντες και κατευθύνσεις, ενώ το πολυσήμαντο έργο τους αποτελεί ακριβή κληρονομιά για τους κατοπινούς.
   Στη ρευστή, δύσκολη και πνιγηρή σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα η ανάγκη τέτοιων ταγών προβάλλει ακόμη εντονότερα. Καθώς οι ρίζες της κρίσης βρίσκονται στην έλλειψη ηθικού περιεχομένου και σωστού προσανατολισμού, η ύπαρξη καθοδηγητικών μορφών είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την διαφυγή από το τέλμα. Και είναι θείο δώρο και εξαιρετική τιμή για την περιοχή μας η παρουσία σας, που δεν περιορίζεται στα αποκλειστικώς εκκλησιαστικά πράγματα αλλά κινείται ευρύτερα σ’ έναν άξονα με σαφή πνευματική, κοινωνική και πολιτισμική διάσταση. Πράγματι ως εκπρόσωπος της τοπικής μας εκκλησίας δεν οχυρώνεστε πίσω από το σχήμα και το υψηλό σας αξίωμα, δεν είστε απρόσωπος και αφανής, όπως άλλοι που επιζητούν το μεγαλείο με τον αναχωρητισμό και το απροσπέλαστο της παρουσίας τους, αλλά με κοινωνική διέκταση και καθημερινή δράση είστε «παρών» παντού όπου σας καλεί το καθήκον και η συνείδησή σας.
   Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ασφαλώς και η τελευταία σημαντική πρωτοβουλία σας να πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας το Β΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης, αναδεικνύοντας την ευλογημένη γη της Πιερίας με τους θαυμάσιους προσκυνηματικούς τόπους όπως και τις τεράστιες εν γένει τουριστικές της δυνατότητες. Η κίνησή σας αυτή με τη σαφή οικονομική και αναπτυξιακή διάσταση αποτυπώνει την πολύμορφη δραστηριότητά σας και τις ευεργετικές της συνέπειες.
   Γι’ αυτό – πέρα από τα αυτονόητα συγχαρητήριά μας, σάς ευχόμαστε να βρίσκεστε για πολλά χρόνια στο πηδάλιο της τοπικής μας εκκλησίας και να καθοδηγείτε με ασφάλεια το ποίμνιό σας στο δρόμο της αλήθειας και της ανάτασης, της σύμπνοιας και της δημιουργίας.
                                                    Με απέραντο σεβασμό
                                                     Ευάγγελος Β. Λαγδάρης
                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου