Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με τα 32621 & 32622/21-10-2016έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα γίνει την Κυριακή 27Νοεμβρίου 2016 και ορίζονται για την ημέρα αυτή:


1. Γενικός Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση
Από της 8η πρωινής της 27ης Νοεμβρίου 2016 μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ, των Οργανισμών και των Τραπεζών.
Κατά της βραδινές της 27ης Νοεμβρίου θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, των Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών.

2. Ώρα 09.45΄
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση.
 3. Ώρα 10:30 ΄
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, τον Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, πολιτικά κόμματα, βουλευτές, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.


ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά την τέλεση της Δοξολογίας, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση, καλλωπισμό και σημαιοστολισμό των χώρων που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου. 
Όσοι φορείς ή εκπρόσωποι νομικών προσώπων επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να ενημερώσουν το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο τηλέφωνο 2351351261 έως την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικόλαος Λαμπονίκος.
Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχης ορίζεται  ο  κ. Γεώργιος Μίχος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                    
                                                                             Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                    ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου