Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016»: Σπαρταριστές σκηνές στην Ποντιακή θεατρική παράσταση «Ο χωρέτες»


Σπαρταριστές σκηνές, σάτιρα προσώπων και καταστάσεων, τύποι ζωντανοί και μία σαφής εικόνα της κατάστασης, που δημιουργήθηκε στην πρώτη επικοινωνία, στην αρχή της προσφυγικής εγκατάστασης των Ποντίων στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στη Μακεδονία μετά την Μικρασιατική καταστροφή βρέθηκαν στο επίκεντρο της Ποντιακής θεατρικής παράστασης «Ο χωρέτες».

Το έργο του Φίλωνα Κτενίδη ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία, το βράδυ της Τετάρτης 23/11, στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», από τη θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πιερίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης" και κατόπιν συνεργασίας όλων των Ποντιακών Συλλόγων Ν. Πιερίας, με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ).


Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την συμμετοχή των Ποντιακών Συλλόγων στα «Αικατερίνεια» μετέφεραν στο χαιρετισμό τους, τόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, όσο και ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Παπαζήσης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πιερίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης"  Βασίλης Παραδεισόπουλος: «Οι φίλοι του θεάτρου, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, πιστεύω ότι χάρηκαν την παράσταση. Τους ευχαριστούμε, για την παρουσία τους. Ευχαριστούμε τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), που ενέταξαν την παράσταση στο πρόγραμμα  των φετινών Αικατερινείων. Ευχαριστούμε για την συνεργασία & όλους τους Ποντιακούς Συλλόγους».

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, μεγάλο μέρος του διαλόγου ήταν στη νεοελληνική, γεγονός που διευκόλυνε όλους τους θεατές να κατανοήσουν, να χαρούν  και να χειροκροτήσουν τις σκηνές αυθόρμητου γέλιου, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Φουρνιάδης.


Στο τέλος, αλλά και στη διάρκεια της παράστασης, όλοι οι συντελεστές απέσπασαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού. Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου