Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δωδώνης Χρυσόστομος: ''Το Συνέδριο στην Κατερίνη είχε μεγάλη επιτυχία''


teliko sinedrio-196
Κατερίνη | Τηλέμαχος Παππάς

Συνεχίστηκε σήμερα το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Θρησκευτικό τουρισμό μετά το διάλλειμα της πρώτης συνεδριάσεως με δύο εισηγήσεις που είχαν περισσότερο τεχνική δομή, δηλαδή το πως θα μπορούσε να συνεργαστεί η Περιφέρεια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις Εκκλησιαστικές αρχές (Μητροπόλεις και Μοναστήρια) για προβολή των ιερών προσκυνημάτων.
Μετά τις εισηγήσεις έγινε συζήτηση όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όπου ανταλάχθηκαν απόψεις και σκέψεις για όλες τις εισηγήσεις του Συνεδρίου.
Στο τέλος ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Σκούρτης, ανέγνωσε μια επιστολή με τα πορίσματα του συνεδρίου.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ο οποίος φιλοξένησε το Συνέδριο, παρέδωσε ενθύμια σε όλους τους Αρχιερείς, τους Εισηγητές και όλα τα Μέλη που συμμετείχαν.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι σύνεδροι επισκέφθηκαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αναλήψεως Κατερίνης, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην Ιερά Μονή του Οσίου Διονυσίου το εν Ολύμπω.
Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Μάξιμο, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου.
Τέλος ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα κλείνοντας έτσι οι εργασίες του Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο επί θεμάτων Πρσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) στην Λεπτοκαρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου