Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα ο Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης,


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα ο Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης, του πολύπαθου αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός - Κλειδί (αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια εμπλοκών και καθυστερήσεων, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
Πρόκειται για ένα έργο που θα εξυπηρετεί όλες τις κινήσεις από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα και περιλαμβάνει:
- το κυρίως τμήμα του Βόρειου Κόμβου που αποτελείται από την ανισόπεδη γέφυρα επί του αυτοκινητόδρομου και τις ράμπες εισόδου και εξόδου.
- τα συνοδά έργα, δηλαδή τη συνδετήρια οδό που ενώνει την Παλαιά Εθνική Οδό (στα δυτικά του αυτοκινητόδρομου) με την οδό προς Παραλία (στο ανατολικό τμήμα). Η εν λόγω οδός είναι διπλής κατεύθυνσης με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (στηθαία ασφαλείας, διαγράμμιση, κατακόρυφη σήμανση, οδοφωτισμό κ.α).


Επιπλέον, στα έργα του κόμβου συμπεριλαμβάνονται η γέφυρα που περνάει πάνω από τον αυτοκινητόδρομο και η γέφυρα του ΟΣΕ στην έξοδο προς Παραλία.
Σπίρτζης: Κληρονομήσαμε προβλήματα και σε αυτό το έργο
«Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 1990. Επομένως, είναι ένα έργο που καθυστέρησε για 26 χρόνια για τους γνωστούς λόγους που σχετίζονταν με τις απαλλοτριώσεις και τη χρηματοδότηση, ένω αποτελούσε κύριο έργο για την είσοδο της πόλης της Κατερίνης», είπε ο κ. Σπίρτζης στις δηλώσεις του από το σημείο.
Ο αυτοκινητόδρομος αφορά συνολικό μήκος 26 χιλιομέτρων, τα 11 εκ των οποίων είναι σήραγγες, μερικές από τις οποίες οι μεγαλύτερες των Βαλκανίων. «Σύντομα, και αυτές, θα δοθούν στους πολίτες της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός.
Όπως είπε, «κληρονομήσαμε, και σ' αυτό το έργο, προβλήματα που δεν είχαν επιλυθεί με την αναθεώρηση της σύμβασης, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Με την ολοκλήρωσή του, έχουμε πετύχει να κάνουμε έναν ακόμη κόμβο μετά τα διόδια της Λεπτοκαρυάς για να μπορούμε να διευκολύνουμε τους πολίτες Πιερίας και Θεσσαλίας ώστε να έχουν πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής».



Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου