Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Ψαρόσουπα με καβούρια και έναν μικρό αστακό

 


Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα με καβούρια και αστακό, κάνουμε ως εξής: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό (περίπου 2½-3 λίτρα) βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση.
  2. Προσθέτουμε τις σκορπίνες και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τους αστακούς και τα καβούρια και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τη σούπα και τη μεταφέρουμε σε σουπιέρα.
  5. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου