Υλικά
Μερίδες: 4- Για τις πατάτες ξεκινάμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει ελαφρά.
- Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και την κανέλα και τα ανακατεύουμε για λίγο να τσιγαριστούν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον διαλυμένο σε νερό πελτέ, το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το δεντρολίβανο ή τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί για 2 - 3 λεπτά. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε και λίγο βραστό νεράκι, τόσο που σχεδόν να σκεπάζονται οι πατάτες, και τις αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους, χωρίς περιττά υγρά.
- Στη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, για να μη διαλυθούν οι πατάτες, αλλά σείουμε την κατσαρόλα.
- Δύο - τρία λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα κομμάτια του σύγλινου. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα και το καπάκι από πάνω (για να μην πέσουν μέσα οι υδρατμοί) για μισή ώρα πριν σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου