Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για την απεργία της 27ης Νοεμβρίου


5ab529a5ebdeee2caf2312423d91adb3_xl_1

Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική πανεργατική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους του νομού μας το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Οι κινητοποιήσεις, θα κορυφωθούν με απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.
«Απεργούμε ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόϊκας, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα και εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΕΚΚ, αλλά και ενάντια στο νέο προϋπολογισμό που εντείνει τα ήδη εφιαλτικά προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και που για μία ακόμη φορά φορτώνει τα φορολογικά βάρη στους πιο αδύναμους.
«Απεργούμε ενάντια στη βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική που καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Που βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων. Που παραδίδει αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (Ρεύμα,Νερό, Λιμάνια, Υγεία, Παιδεία, Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομές). Απεργούμε ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στις συντάξεις, στις απολύσεις, στα λουκέτα και στις ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας, για να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ. Απεργούμε για ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα, για να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.
Και οι έμποροι ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ «ενώνει τη φωνή της» με τους εργαζομένους, διεκδικώντας, όπως αναφέρει την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας εν γένει. Στην ανακοίνωσή η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, αναφέρει: «Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τα λουκέτα αυξάνονται, ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ αυξάνονται επικίνδυνα, η υπερφορολόγηση πλήττει το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται, η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται, το παρεμπόριο διογκώνεται. Αυτή δυστυχώς είναι η ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, η οποία δεν αναμένεται να αντιστραφεί σύντομα, φέρνοντας συνεχώς τις επιχειρήσεις στα όρια αναστολής της λειτουργίας τους. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και η ΕΣΕΕ επανεπιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης.» Και καταλήγει υπογραμμίζοντας, πως «στο πλαίσιο αυτό, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των χιλιάδων εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις της 27ης Νοεμβρίου 2014, διεκδικώντας μαζί την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας εν γένει.»
ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Απεργία αντεπίθεσης «Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δε θα γίνει για να μετρήσουμε τις “πληγές” μας, δε θα γίνει για να εκφράσουμε μόνο την οργή μας, απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα», αλλά θα γίνει «η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 χρόνια τελευταία, ώστε το καινούριο να μπορέσει να γεννηθεί», αναφέρει στο δικό του κάλεσμα συμμετοχής ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, διαβεβαιώνοντας ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς, δε θα δεσμευτεί από τις προβλέψεις του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2015, παρά μόνο από την ανάγκη επιβίωσης του λαού και του τόπου, παρά μόνο από τις ανάγκες των πολλών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου