Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τι είναι η Αριθμολογία και ποιοι οι βασικοί Αριθμοί μας;


Ξεκινώντας τη ζωή μας, ιδιαίτερα τη σχολική, δύο πράγματα είναι τα πρώτα που... μας απασχολούν και αυτά τα οποία πρέπει να μάθουμε για να συνεχίσουμε: τα γράμματα και οι αριθμοί, η γλώσσα και τα μαθηματικά. Μέσα από τη γλώσσα επικοινωνούμε με τους άλλους αλλά ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό, ενώ η αριθμητική ολοκληρώνει τις συναλλαγές μας. Κάπου εδώ όμως κάνει την εμφάνισή της η Αριθμολογία με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε καλύτερα εμάς, τους γύρω μας και τις σχέσεις μας.

Ο αρχαίος φιλόσοφος Πυθαγόρας ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε ενδελεχώς με τους αριθμούς, αφού πίστευε ότι «τα πάντα είναι αριθμοί». Μελετώντας συστηματικά τους αριθμούς καθώς και τις γεωμετρικές του σχέσεις, ο αρχαίος φιλόσοφος εξηγούσε όλα τα φυσικά φαινόμενα, ενώ ήταν αυτός που γύρω στον 6ο αιώνα π.Χ. εισήγαγε τη θεωρία της Μουσικής των Σφαιρών. Σύμφωνα με την τελευταία τα άστρα και οι πλανήτες παράγουν δονήσεις και ήχους, οι συχνότητες των οποίων εκφράζονται στους αριθμούς καθώς και στα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου. Μια από τις σημαντικές διδασκαλίες του Πυθαγόρα ήταν ότι όλα μέσα στο σύμπαν υπόκεινται σε προοδευτικές κυκλικές κινήσεις, διαπίστωση που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές είναι ικανό μέσα από τη μελέτη τους να προβλεφθούν. Και ποιο ήταν το μέτρο μέτρησής τους; Οι αριθμοί 1-9.

Κατά τα παραπάνω και αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχουν οι αριθμοί είναι δυνατό να εξηγήσουμε την πορεία των «κύκλων» στη ζωή. Μελετώντας τους αριθμούς μπορούμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, ακόμα και να προβλέψουμε πράγματα για το μέλλον. Δύο πράγματα είναι απαραίτητα για να γίνει το αριθμολογικό πορτρέτο κάποιου: η ημερομηνία γέννησης και το ονοματεπώνυμό του.

Υπάρχουν 5 βασικοί αριθμοί που δημιουργούν το αριθμολογικό πορτρέτο:
1. Ο Αριθμός της Πορείας Ζωής (προσθέτοντας τους αριθμούς της ημερομηνίας γέννησης)
Ο Αριθμός της Ψυχής (προσθέτοντας τους αριθμούς των φωνηέντων του ονοματεπωνύμου μας)
Ο Αριθμός της Προσωπικότητας (προσθέτοντας τους αριθμούς των συμφώνων του ονοματεπωνύμου μας)

Ο Αριθμός του Πεπρωμένου (προσθέτοντας όλα τα γράμματα του ονοματεπωνύμου μας)
Ο Αριθμός της Ωριμότητας (προσθέτοντας τον Αριθμό της Πορείας Ζωής με εκείνον του Πεπρωμένου)

Αντιστοιχίες Γραμμάτων και Αριθμών
Ελληνικό Αλφάβητο
Α, Ι, Ρ = 1
Β, Κ, Σ = 2
Γ, Λ, Τ = 3
Δ, Μ, Υ = 4
Ε, Ν, Φ, = 5
Ξ, Χ = 6
Ζ, Ο, Ψ = 7
Η, Π, Ω = 8
Θ = 9

Λατινικό Αλφάβητο
A, J, S = 1
B, K, T = 2
C, L, U = 3
D, M, V = 4
E, N, W = 5
F, O, X = 6
G, P, Y = 7
H, Q, Z = 8
I, R = 9

Γενέθλιος Αριθμός

Εκτός των παραπάνω όμως, υπάρχει και το Γενέθλιος Αριθμός, πιθανόν ο πιο απλός να βρει κανείς. Αν κάποιος γεννήθηκε στις 7 Δεκέμβρη έχει Γενέθλιο Αριθμό το 7. Στην περίπτωση που η ημερομηνία είναι διψήφιος, απλά προσθέτετε τους αριθμούς, π.χ. αν γεννηθήκατε 17 Ιανουαρίου, ο Γενέθλιος αριθμός σας είναι το 8 (1+7=8).

Μπορεί να μοιάζει τυχαία η επιλογή του ονόματός σας, πόσο μάλλον η ημερομηνία γέννησής σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το όνομά μας και η γενέθλια μέρα μας μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή και μας επηρεάζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου