Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, Πολιούχου της πόλεως.Συνεχίζονται στην Κατερίνη οι λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, Πολιούχου της πόλεως.

Το πρωί της Κυριακής 23 Νοεμβρίου 2014 τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Βαρνάβα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως.
Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε κάθε ευκαιρία, τόνισε την ανάγκη να ανανεώνεται η ιστορική μνήμη από τις μεγάλες εκκλησιαστικές μορφές, ενώ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους ομιλητές για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Με την ευκαιρία των παραπάνω επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε αίθουσες της Αστικής Σχολής Αικατερίνης, δίπλα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας και Ιστορικών Ντοκουμέντων με τίτλο «Από τον Βαρνάβα στον Αγαθόνικο».
 Να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου θα λάβουν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης,
ενώ το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα «Αγαθονίκεια.
Εκδηλώσεις τιμής του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου για τη συμπλήρωση 30 ετών Αρχιερωσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου