Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Αγώνας δρόμου» για επίτευξη συμφωνίας - Νέες ισορροπίες μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των Ευρωπαίων

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει το συντονισμό της διαπραγμάτευσηςΣτις 18:30 συνεδριάζει η νέα ομάδα - Στις 19:00 τηλεδιάσκεψη του Brussels Group

Παραγκωνίζονται Βαρουφάκης και Θεοχαράκης

Λίγες ώρες μετά την αναδιάταξη του οικονομικού επιτελείου και την ανακατανομή ρόλων στα πρόσωπα που θα αναλάβουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ανακοινώθηκε ότι η πρώτη συνεδρίαση της νέας ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης θα γίνει στις 18:30 στο υπουργείο Οικονομικών. 
Στην απογευματινή σύσκεψη αναμένεται να εξεταστεί η διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική ομάδα τις επόμενες ημέρες στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές. Το νέος ορόσημο στις συνομιλίες με τους πιστωτές είναι η 11η Μαϊου οπότε προγραμματίζεται εκ νέου συνεδρίαση του Eurogroup, άρα -επί της ουσίας- οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έχουν στη διάθεσή τους περίπου δέκα μέρες για να συγκροτήσουν ένα σχέδιο συμφωνίας με τους Ευρωπαίους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ενδέχεται να μετέχουν και υπουργοί που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση όπως οι κύριοι Σταθάκης και Κουρουμπλής. 
Αμέσως μετά τη συνάντηση της νέας διαπραγματευτικής ομάδας θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Brussels Group. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου