Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Από την κυβερνητική πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αναμένεται να ψηφιστεί  σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Όχι» στο νομοσχέδιο θα ψηφίσουν η...
ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,όπως δήλωσαν οι εισηγητές των κομμάτων, «παρών», θα δηλώσουν η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι, που επιφυλάχθηκε στην Επιτροπή, διευκρίνισε ότι «αν ο υπουργός απορρίψει τις κρίσιμες τροποποιήσεις δεν απομένει άλλος δρόμος από την συνολική καταψήφιση».

«Η ΕΡΤ ξανανοίγει, χωρίς βέβαια τις αμαρτίες του παρελθόντος, τις αμαρτίες που ήταν παιδιά του παλιού πολιτικού συστήματος, των ρουσφετιών και της χειραγώγησης», τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαϊα Κυρίτση.

«Αυτό το νομοσχέδιο για εμάς ήταν ένα συμβολικό πρόταγμα» είπε στην αγόρευσή του, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ο Νικόλαος Μαυραγάνης.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε πως όλο το νομοσχέδιο είναι «στον αέρα», επισημαίνοντας προς τον υπουργό Επικρατείας ότι «δεν ξέρουμε πόσους θα προσλάβετε ακριβώς.

Εκ μέρους της ΧΑ, ο Ιωάννης Λαγός, δήλωσε την συμφωνία του κόμματός του με την επαναπρόσληψη άδικα απολυμένων εργαζόμενων παρά το ότι - όπως ισχυρίστηκε - «έχουμε δεχθεί τόνους λάσπης από τη δημόσια τηλεόραση».

«Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ προστίθεται σε μια αλυσίδα νομοσχεδίων που οικοδομούν ένα κομματικό κράτος με προσλήψεις κάθε είδους» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης,

Από το ΚΚΕ, ο ειδικός αγορητής Ιωάννης Γκιόκας, ανέδειξε τη θέση του κόμματός του που, όπως είπε, είναι και αίτημα των εργαζομένων, για «πραγματική αναβίωση της ΕΡΤ σημαίνει κατάργηση όλου αυτού του νομοθετικού πλαισίου, δηλαδή της ΠΝΠ, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και όλων των Πράξεων που έχουν οδηγήσει στην κατάργηση της ΕΡΤ».

Την έντονη αμφιβολία του ΠΑΣΟΚ, για το κατά πόσο η σημερινή οικονομική πραγματικότητα της χώρας επιτρέπει να συζητείται ένα τέτοιο νομοσχέδιο, απηύθυνε ο ειδικός αγορητής του κόμματος Γιώργος Αρβανιτίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου