Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εγκώμια Απόστολου Τζιτζικώστα σε Αλέξη Τσίπρα

«Όταν πρόκειται για το συλλογικό συμφέρον, πρέπει να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο»

«Το γεγονός ότι οι αφετηρίες μας – πολιτικές και ιδεολογικές – είναι διαφορετικές, δεν σημαίνει ότι οι στόχοι μας δεν μπορεί να είναι ίδιοι. ‘Οταν πρόκειται για το συλλογικό συμφέρον του τόπου και των πολιτών, πρέπει να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπάθησε να είναι πάντα είτε μέρος της λύσης του προβλήματος, είτε εκφραστής οράματος για τον τόπο μας. Αναζητήσαμε τη συνεργασία, επενδύσαμε στο διάλογο με όλους τους τοπικούς φορείς», υποστήριξε ο κ.Τζιτζικώστας.
Ο περιφερειάρχης, στην αρχή της ομιλίας του, ανέφερε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας τόπος που δεν είχε ποτέ τις ίδιες ευκαιρίες με άλλες περιοχές του τόπου. Στα χρόνια που πέρασαν, οι στρεβλώσεις και οι αδικίες, αντί να συρρικνωθούν γιγαντώθηκαν. Το μέλλον το δημιουργούμε τώρα, και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε καλύτερο».
Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τα βήματα που έγιναν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, των δημοσίων έργων, του τουρισμού, της καινοτομίας αλλά και στον πρωτογενή τομέα και στην αγροτική οικονομία. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία το στρατόπεδο Καρατάσιου, μετά τα στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα, ενώ αναφέρθηκε στη Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας πως θα πρέπει «να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο από το Σέιχ Σου μέχρι το παραλιακό μέτωπο».
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, εξέφρασε τη διαφωνία του όσον αφορά την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), λέγοντας πως «συνεννόηση χρειάζεται και στα μείζονα εθνικά θέματα. Χρειάζονται σταθεροί δίαυλοι και σχέδιο που θα συνεκτιμά όλα τα δεδομένα στο χρόνο που γίνεται μια διαπραγμάτευση. Διαφωνώ ριζικά με τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η μόνη λύση που μπορεί να σταθεί, είναι μια συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους και θα κλείνει οριστικά τα ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός, η προπαγάνδα, η παραχάραξη της ιστορίας».
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάνει εξαιρετική δουλειά».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ.Τζιτζικώστας είπε πως «οι εποχές άλλαξαν και έτσι αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες. Σήμερα που τελειώσαμε με τα ψευτοδιλήμματα και όσα περάσαμε ως λαός, με τον απλό πολίτη να έχει σταθεί όρθιος στην καταιγίδα, μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει ο πολίτης για τη χώρα του, αλλά τι μπορεί να κάνει η χώρα για τον πολίτη. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο αυτό, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με τα καθημερινά, μεγάλα ή μικρά προβλήματα».
Σ.Σ. Fimotro: Δεν πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι στη ΝΔ με τα εγκώμια Τζιτζικώστα σε Τσίπρα. Ο Μητσοτάκης πάντως πρέπει να έχει… καταγράψει το περιστατικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου