Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Δημοτική Κοινότητα Κορινού : ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ



 
Με μεγάλη προσέλευση δημοτών πραγματοποιήθηκε το διήμερο  29 και  30 Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλιού διδακτηρίου), η εκδήλωση δωρεάν προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
Περισσότερα από 200 άτομα κάθε ηλικίας πραγματοποίησαν δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη, την έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση μιας αρχικά σιωπηλής νόσου.

Παράλληλα, στη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκαν πληροφορίες για «Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», από τους Ορθοπεδικούς: Στυλιανό Ξειδάκη, Δημήτριο Παγωνίδη, ενώ για «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα» μίλησε η Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα ενός συλλόγου, ο οποίος όπως επισημάνθηκε  «ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού σε όλη την Ελλάδα γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία».
Σε δήλωσή του με αφορμή την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε: «Ο Δήμος μας, διαχρονικά υλοποιεί για τους  δημότες προγράμματα προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης με στόχο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ατομικής και οικογενειακής προστασίας σε θέματα υγείας».


Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης
Όπως επισήμανε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της».
Στις εκδηλώσεις παρέστη και η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, η οποία όπως ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης γύρω από μία σειρά σημαντικών ιατρικών ζητημάτων».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου