Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

6.9 % η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για το Open...


Στο 6,9% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ν.Δ. Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV με την Ελλη Στάη.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης την ώρα που μόλις το 23% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 6% απαντά «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Μάλιστα το 2014 στο αντίστοιχο ερώτημα το 37% πίστευε ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης ενώ το 41% πίστευε ότι έχει μπει, ενώ το 22% απαντούσε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστών μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 17,2%. Παράλληλα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 51% την ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 79%.

Παράλληλα προκαλεί εντύπωση το 41% των ερωτηθέντων που απαντά ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να πετύχουν περισσότερα με τους εταίρους μας. Στο ίδιο ερώτημα το 22% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους εταίρους μας, ενώ το 30% πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πετύχει περισσότερα.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 6,9%, (23,6 και 17,5% αντίστοιχα) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,2%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

 Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές» το 34% απαντά η Νέα Δημοκρατία με μικρή διαφορά, ενώ το 24% πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κόψει πρώτη το νήμα με μεγάλη διαφορά. Την ίδια ώρα το 12% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος ενώ το 29% λέει «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Από την άλλη πλευρά το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσδιορίζει και αυτό των εθνικών, ενώ το 28% απαντά ότι δεν το προσδιορίζει. Στο ίδιο ερώτημα το 2014 το 56% απαντούσε ότι το αποτέλεσμα προσδιόριζε αυτό των εκλογών ενώ το 33% ότι δεν το προσδιόριζε.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου