Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου




Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πόλη της Κατερίνης,  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στο Μνημείο του Γεωργάκη Ολύμπιου,  πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη,  από μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας και του ΛΑ.Ο.Σ. Πιερίας, από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, το Σύλλογο  Λιβαδιωτών Κατερίνης “Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ”, το Σύλλογο Κόρες Πιερίων Οι Κατερινιώτισσες, τη Λέσχη Lions Κατερίνης και το Αθλητικό Σωματείο «Απολλώνειο Boxing Club». Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, με την επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος. Μετά τη Θεία Λειτουργία, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο, συγκινώντας τους παριστάμενους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Χρήστο Σίμο, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, το  Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαρίλαο Τζαμακλή, που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, το Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Κατερίνης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν.Πιερίας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Πιερίας, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας και την ΕΔΕΣ – ΠΑΟ Ν.Πιερίας. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρακολούθησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τους παρελαύνοντες, τους οποίους συνεχάρει- για τη λεβεντιά και τον άψογο σχηματισμό- και χειροκρότησε θερμά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου