Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ


Επίσκεψη σε φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα πραγματοποίησε ο υπ. Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, συνοδεία των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Λίζα Αβραμίδου, Γιώργο Κυριακίδη και Ευαγγελία Παλάγκα.
Τράπεζα Αγάπης «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»

Ο Γιώργος Νταντάμης επισκέφθηκε την «Τράπεζα Αγάπης Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», όπου τον υποδέχθηκαν και τον ενημέρωσαν για το έργο δωρεάν διανομής ειδών ρουχισμού και υπόδησης ο  πατήρ Νικόλαος Φωτίου και οι κυρίες Φάνυ Κουντουριανού - Μανωλοπούλου, Καίτη και Κυριακή Παραστατίδου.
Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» και Εκκλησιαστικό Γηροκομείο
Επόμενος σταθμός το κτιριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, όπου ο κ. Νταντάμης επισκέφθηκε το χώρο προετοιμασίας των καθημερινών συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος». Το σημαντικό αυτό έργο της Μητρόπολης Κίτρους καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων απόρων που καθημερινά σιτίζονται από τα γεύματα αυτά. Η διακονία αυτή είναι υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Τορτοπίδη, π. Ευάγγελου Πουλατσίδη και π. Κυριάκου Κοκελίδη και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών. Στη συνέχεια ο κ. Νταντάμης επισκέφθηκε και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο συνοδεία του Υποδιευθυντή κ. Γιάννη Πουλατσίδη.
Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης»
Τέλος, ο κ. Νταντάμης επισκέφτηκε το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης «ο Τροφοδότης», όπου ενημερώθηκε για την πολυποίκιλη δράση του από τον πάτερ Νικόλαο και τους εθελοντές.
«Αλληλεγγύη, Αγάπη, Υπηρεσία, Προσφορά στον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αυτό είδαμε επισκεπτόμενοι τις φιλανθρωπικές δομές της Μητρόπολης Κίτρους. Αυτό το έργο είναι ουσιώδες για την κοινωνία μας και αυτό καλούμαστε να στηρίξουμε και να μιμηθούμε. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε από κοινού στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και ανάπτυξης για όλους. Να αλλάξουμε νοοτροπίες. Να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο ως Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα ήθελα να συγχαρώ την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, το ανθρώπινο δυναμικό της Μητρόπολης και τους δεκάδες των εθελοντών που καθημερινά αγωνίζονται για να στηρίξουν συνδημότες μας που έχουν ανάγκη απαραίτητων ειδών και υπηρεσιών για την επιβίωσή τους.
Είναι προσωπική μου πεποίθηση και προτεραιότητά μου, ότι μια κοινωνία που αγκαλιάζει τα μέλη της χωρίς διακρίσεις, αναπτύσσεται και οι άνθρωποί της ευδαιμονούν. Ο Δήμος μας μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους, είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου