Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Κατερίνης διοργανωτής της αφιερωμένης στον αείμνηστο διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δημήτρη Κυριακού εκδήλωσης του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου



Στον  αείμνηστο διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρη Κυριακού θα είναι αφιερωμένη μουσική εκδήλωση του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου στις 03 Ιουλίου, στο αρχαίο Θέατρο του Δίου. Την συγκεκριμένη εκδήλωση του Φεστιβάλ, θα διοργανώσει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν χθες στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Θεοδοσία Καπνοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Πέτρο Μήλιο και τον εκπαιδευτικό – υπεύθυνο του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Λάζαρο Τζορμπατζίδη.

 Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Θέλοντας να τιμήσουμε την μνήμη του Δημήτρη Κυριακού που πρόσφερε επί σειρά ετών αφενός ως δημοτικός σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος τις υπηρεσίες του στην πόλη της Κατερίνης, αφετέρου ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου στον σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας αποφασίσαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να διοργανώσουμε σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο εκδήλωση στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Θυμόμαστε με πολλή συγκίνηση ότι ο εκλιπών συνέβαλε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τα μέγιστα προκειμένου να καταστήσει το Μουσικό Σχολείο με βάση πάντα το πλαίσιο λειτουργίας του, πεδίο ανταλλαγής ιδεών, ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής άμιλλας. Ένα χώρο που αναπτύσσει πολύπλευρες εκπαιδευτικές δράσεις, με σημαντική συμβολή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας και ευρύτερα. Πιστεύω ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου για όλους μας στην συγκεκριμένη βραδιά να είναι αισθητή η παρουσία του, σα να τον έχουμε κοντά μας».
Από την πλευρά τους τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και ο κος Τζορμπατζίδης σημείωσαν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτό το εγχείρημα που έχει ως στόχο να αναδείξει το πολύπλευρο πολιτιστικό εκπαιδευτικό έργο του αείμνηστου διευθυντή του Σχολείου μας Δημήτρη Κυριακού και να διατηρήσει την μνήμη του. Τον ευχαριστούμε γιατί σεβόμενος την επιθυμία της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, γεγονός που αναμφισβήτητα χαροποιεί τη μεγάλη οικογένεια του σχολείου μας, τους οικείους, τους φίλους του Δημήτρη Κυριακού και φυσικά το Φεστιβάλ Ολύμπου, στο οποίο ο εκλιπών διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. επί σειρά ετών».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, μουσικό όχημα στην εκδήλωση του Ιουλίου - η οποία συνιστά την πρώτη εμφάνιση στην πολύχρονη διαδρομή του Μουσικού Σχολείου στο Φεστιβάλ Ολύμπου - θα είναι η ορχήστρα αποφοίτων (και σήμερα εκπαιδευτικών πολλών εξ’ αυτών) του Σχολείου, καθώς και η χορωδία μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου