Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Παρουσίαση βιβλίων απο την Αμερικανική Γεωργική Σχολή


Επίσημη εκδήλωση-παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Seth Frank του Aliki Perrotis Residence Hall της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ | «Ενίσχυση Αγροδιατροφικής Εκπαίδευσης.


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά βιβλία που διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες/ωφελούμενους του προγράμματος, το οποίο χρηματοδότησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) και υλοποίησαν από κοινού η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Tα διδακτικά εγχειρίδια, τα οποία επιμελήθηκαν οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ξεχωρίζουν για το περιεχόμενο, αλλά και την καλαίσθητη και σύγχρονη σελιδοποίηση τους. Στα χαρακτηριστικά των εγχειριδίων συγκαταλέγεται η χρηστική διάσταση του σχεδιασμού τους, η εξ ολοκλήρου έγχρωμη εκτύπωση, η υψηλής ποιότητας αποτύπωση του φωτογραφικού υλικού, και τα πρωτότυπα εξώφυλλα που σχεδίασε το γραφιστικό τμήμα των εκδόσεων.

Τα στοιχεία αυτά, καθιστούν τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά βιβλία-οδηγούς όχι μόνο χρήσιμα και αντιπροσωπευτικά του προγράμματος που υλοποιείται, αλλά και προσιτά στη χρήση από τους ωφελούμενους της δράσης. Επίσης, καταδεικνύουν τη σημασία του προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ και τον επιμορφωτικό του ρόλο στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των περιοχών υλοποίησης.

Τα βιβλία που θα παρουσιαστούν είναι:
       «Πρακτικές καλλιέργειας καρποφόρων δέντρων» / Χρυσοβαλάντου Αντωνοπούλου, Ηλίας Κάλφας
       «Εισαγωγή στην προβατοτροφία» / Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Θωμαή Λάζου, Ελευθέριος Παύλου
       «Αρωματικά φυτά» / Ηλίας Κάλφας
       «Τα πρώτα βήματα ενός μελισσοκόμου» / Αθανάσιος Ισιδ. Παπαδόπουλος
       «Βασικές αρχές τυροκομίας» / Γεώργιος Παπαβασιλείου, Μαρία Γουγουλή, Μάρθα Μαλούδη, Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Παναγιώτης Κώτσιος
       «Όσπρια» / Όλγα Διχάλα, Ηλίας Κάλφας
       «Το μέλι στην τοπική οικονομία από την αρχαιότητα ως σήμερα» / Χαρίκλεια Μαναβή, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Γιώτα Μήτσιου-Πολυχρονίδου
       «Ελιά» / Ειρήνη Καρατάσιου, Ηλίας Κάλφας

Η πρωτοβουλία ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ, την οποία ο ΤΑΡ υλοποιεί και στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται, αφορά σε εκπαιδευτικές και εφαρμοσμένες βιοτεχνολογικές δραστηριότητες κι εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του έργου.

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια του προγράμματος παρακολούθησαν συνολικά 594 ωφελούμενοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι –προερχόμενοι από μικρές τοπικές μονάδες παραγωγής ή συνεργατικά σχήματα– τόσο σε αίθουσες διδασκαλίας, όσο και στο πεδίο. Οι εκπαιδεύσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018, και έως τον Απρίλιο του 2019 οι επιστήμονες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είχαν παραδώσει σχεδόν 2.080 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης στα σημεία εφαρμογής της δράσης ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ κατά μήκος της όδευσης του αγωγού TAP.

Αφού ολοκληρωθεί η παρουσίασή τους, το περιεχόμενο των εγχειριδίων θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής https://www.afs.edu.gr/el.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου