Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ : 25η Μαρτίου: Ημέρα εθνικής μνήμης και επέτειο αναγέννησης του Ελληνισμού. Ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης για τον ορθόδοξο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.



Η 25η Μαρτίου, αποτελεί αφενός αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και επέτειο αναγέννησης του Ελληνισμού αφετέρου ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης για τον ορθόδοξο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Σήμερα στην απόλυτα δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία που ζούμε, υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αξίες της, με ομοψυχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ατομική ευθύνη για το κοινωνικό σύνολο, εμπιστοσύνη και τιμιότητα στον συνάνθρωπό μας, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει και ένα άλλο – τρίτο – μήνυμα. Όλοι μαζί ενωμένοι, αλλά μακριά ο ένας από τον άλλον σε έναν διαρκή αγώνα από όλους μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που προκύψανε από την σύγχρονη πανδημία.

Μπορεί να τιμούμε διαχρονικά τους ήρωες του 1821 ταυτόχρονα με την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού, με αδιάσπαστη ιστορική μνήμη, εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία, ωστόσο, σήμερα τιμούμε, επίσης, και  τους σύγχρονους ήρωες, τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούν στα σύνορά μας και σε κάθε σημείο της επικράτειας ψηλά την Ελληνική σημαία, επαγρυπνώντας για την προάσπιση των κυριαρχικών μας συμφερόντων αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των μονάδων υγείας για τον υπέρτατο αγώνα που δίνουν ώστε να διατηρήσουν όλους μας στη ζωή και να βγούμε, κατά το δυνατόν, αλώβητοι από την πανούκλα του COVID-19.


Στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας η πολιτεία, παρότι αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της διπλής εορτής, για πρώτη φορά και για καθαρά προληπτικούς λόγους, θα ματαιώσει την τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας, την κατάθεση στεφάνων αλλά και την διεξαγωγή των καθιερωμένων μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων. Επισημαίνεται ότι η ματαίωση των ανωτέρω εκδηλώσεων ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες του Έθνους και την Υπεραγία Θεοτόκο.

Για να είμαστε όλοι μαζί του χρόνου και με την δέουσα μεγαλοπρέπεια να εορταστούν τα 200 έτη από την εθνική παλιγγενεσία καθώς και για ακόμα μία φορά να αποδοθούν τιμές στην Παναγία, πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια αλλά και στρατιωτική πειθαρχία, για φέτος, να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Η Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ




Σοφία Μαυρίδου:
«Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ»,
όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, αναφερόμενος στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους το 1821. Το μήνυμά του, όμως, διαχρονικά ισχύει και σήμερα,
με τους αντίστοιχους «στρατηγούς» να μας παροτρύνουν να μείνουμε στο σπίτι, για να επιβιώσει το έθνος μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου