Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Μένουμε Σπίτι: Αυγά για πάντα (8 συνταγές)

65130619_8075_kerkyra_auga-mpanio-maria-thumb-large
Μένουμε στο σπίτι και ετοιμάζουμε αυγά για πρωινό αλλά και για ένα γρήγορο γεύμα.
Αυγά μάτια
6 βήματα για να πετύχουν
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού σε ύψος περίπου 3 χιλιοστών.
  • Σπάμε τα αυγά ένα-ένα, πρώτα σε ένα μπολ, για να ελέγξουμε τη φρεσκάδα τους. Αν το ασπράδι είναι συμπαγές και δεν «τρέχει», τότε τα αυγά είναι φρέσκα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Αν θέλουμε τα αυγά ομοιόμορφα ψημένα στην επάνω πλευρά και σε αυτήν που εφάπτεται με το τηγάνι, απλώς τα σκεπάζουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό με ένα καπάκι.
  • Αν «βιαζόμαστε», μπορούμε με ένα κουταλάκι να ρίξουμε το λάδι του τηγανιού πάνω στους κρόκους. Έτσι, θα ψηθεί πιο γρήγορα το ασπράδι που τους περιβάλλει - αλλά και ο κρόκος περισσότερο.

apomeinaria_auga-matia-me-kima-kai-tomates







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου