Μένουμε στο σπίτι και ετοιμάζουμε αυγά για πρωινό αλλά και για ένα γρήγορο γεύμα.
Αυγά μάτια
6 βήματα για να πετύχουν
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
- Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού σε ύψος περίπου 3 χιλιοστών.
- Σπάμε τα αυγά ένα-ένα, πρώτα σε ένα μπολ, για να ελέγξουμε τη φρεσκάδα τους. Αν το ασπράδι είναι συμπαγές και δεν «τρέχει», τότε τα αυγά είναι φρέσκα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
- Ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
- Αν θέλουμε τα αυγά ομοιόμορφα ψημένα στην επάνω πλευρά και σε αυτήν που εφάπτεται με το τηγάνι, απλώς τα σκεπάζουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό με ένα καπάκι.
- Αν «βιαζόμαστε», μπορούμε με ένα κουταλάκι να ρίξουμε το λάδι του τηγανιού πάνω στους κρόκους. Έτσι, θα ψηθεί πιο γρήγορα το ασπράδι που τους περιβάλλει - αλλά και ο κρόκος περισσότερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου