Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοφανής κατήφορος με ψέματα και λάσπη...


Ο κατήφορος της ΝΔ, αναδεικνύεται, ήδη από την πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση έξι επιπλέον ατόμων από την ΕΥΠ.

Οι βουλευτές της ΝΔ σε μια προσπάθεια να μη συζητηθεί τίποτα σχετικά με τις υποκλοπές, που έγιναν με ενορχηστρωτή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταφεύγουν σε φωνές, ύβρεις, τραμπουκισμούς και... δολοφονία χαρακτήρων.

Τον τόνο έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός ο οποίος έτρεξε να κρυφτεί στην Κρήτη, ώστε να μην αναμετρηθεί στη Βουλή και να κληθεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στο Ηράκλειο στοχοποίησε και απείλησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

«Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής (σ.σ. ΑΔΑΕ) που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του» σημείωσε απειλητικά ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας και αυτός να μην κάνει την παραμικρή αναφορά στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, επέλεξε να πετάξει λάσπη προς πάσα κατεύθυνση και να μην πει κουβέντα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Χαρακτήρισε θέατρο την πρόταση δυσπιστίας, και ως έναν από του μεγαλύτερους υποκριτές, τον Αλ. Τσίπρα. Προχωρώντας σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας και εφαρμόζοντας τη γνωστή τακτική με τραμπουκισμούς απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τους «άθλια υποκείμενα» και «σκευωρούς» που «πλήξατε τη δημοκρατία. Μιλάτε εσείς, οι ψεύτες και οι λασπολόγοι».

Συνεχίζοντας το κρεσέντο λασπολογίας, ο Αδ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του Νίκου Παππά και επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι το «βούλωσε και έβγαλε τον σκασμό με τα “μαύρα” λεφτά του Καλογρίτσα».

Όταν έλαβε απάντηση από τον Π. Πολάκη, πήρε και πάλι τον λόγο χαρακτηρίζοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως «ραντανπλαν». Συνεχίζοντας, πάντα σε αγοραίο ύφος, δήλωσε απευθυνόμενος στον Π. Πολάκη: «Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα που σου είπε βγάλε το σκασμό και τον έβγαλες. Αρκετά».

Αργότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλου Ξανθόπουλου ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε νέο παραλήρημα.

Συγκεκριμένα, όταν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απάντησε στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης σχετικά με τα περί «σκευωρίας» Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε να ουρλιάζει. Τότε ο προεδρεύων της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε σε αυστηρούς τόνους στον υπουργό: «Κύριε Γεωργιάδη σας έδωσε κανείς τον λόγο; Σιωπή! Κύριε Γεωργιάδη αν ξαναπάρετε τον λόγο χωρίς να τον ζητήσετε, θα σας βγάλω έξω».

Τη σκυτάλη έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον Χρήστο Ράμμο «delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως campaign manager του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής από το βήμα της Βουλής ενώ συνεχίζοντας τη λασπολογία τον έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ως «πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι είναι αυτά τα πίτσι-πίτσι και οι συναντήσεις με δικά σας στελέχη; Να ξεκαθαρίσει ο κ. Ράμμος εάν επιδιώκει ή όχι μελλοντικό πολιτικό ρόλο», δήλωσε ο Δ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ είναι «μειωμένης αξιοπιστίας» ο οποίο «δίνει την αίσθηση του καθοδηγούμενου ή του καθοδηγητή».

Συνεχίζοντας τη δολοφονία χαρακτήρα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν πήρε φάκελο από τον κ. Ράμμο, σκονάκι του έδωσε και του έγραφε τι να πει, ντροπή του κ. Ράμμου, μήπως ξεπληρώνει τα γραμμάτια διορισμού του στην ΑΔΑΕ;».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του και αφού κατέβηκε από το βήμα της Βουλής ο Δ. Μαρκόπουλος δέχτηκε τη σφοδρή επίπληξη του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη, αναφορικά με καυγά που έστησε ο «γαλάζιος» βουλευτής με συναδέλφους του της αντιπολίτευσης. 

«Σας υπενθυμίζω ότι είστε βουλευτής της ΝΔ» τόνισε με έντονο ύφος ο Ν. Κακλαμάνης, επαναφέροντας τον Δ. Μαρκόπουλο στην τάξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου