Υλικά
- 1 κιλο (6-7 τεμάχια) μελιτζάνες φλάσκες
- 300 γρ. (10 φέτες) ένταμ
- 300 γρ. (10 φέτες) ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα ντομάτας
- 1050 ml (5 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις απλώνουμε σε ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βήμα 2
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα απλώνουμε ένα κομμάτι ζαμπόν ή γαλοπούλα και ένα κομμάτι τυρί και τις διπλώνουμε στη μέση. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα 50ml γάλα και τη σάλτσα τομάτας και από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.
Βήμα 3
Ετοιμάζουμε την Mπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και την απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Βήμα 4
Η Mπεσαμέλ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου