Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να ετοιμάσουμε τις πένες στον φούρνο με έτοιμο πέστο και σαλάμι τσορίθο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια (άδεια πλέον) κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σαλάμι σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο, βαθύ πυρίμαχο ταψί και σκορπίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο τυριά, τα σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου