Υλικά
Μερίδες: 4-6- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που τις βράσαμε.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε δυνατή φωτιά και όταν λιώσει ρίχνουμε τα μισά μανιτάρια και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, χωρίς να ανακατέψουμε.
- Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
- Στο υπόλοιπο βούτυρο σοτάρουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια με τον ίδιο τρόπο.
- Ρίχνουμε στο σκεύος και την πρώτη δόση μανιταριών, αλατίζουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τρυφερά και μαλακά.
- Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη από το βράσιμο της χυλοπίτας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.
- Μοιράζουμε τις χυλοπίτες σε πιάτα, γαρνίρουμε με τη σάλτσα μανιταριών και ρίχνουμε άφθονο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου