Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
- Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.
Ζυμαρικά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου