Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με χωριάτικα λουκάνικα και μάραθο, αρχικά σοτάρουμε. σε φαρδιά κατσαρόλα, τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά και χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τη δάφνη για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αδειάζουμε το όλον σε μέτριο ταψί.
- Προσθέτουμε 500 ml καυτό νερό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα και τον μάραθο.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Ξινόμαυρα, Ροζέ Μαυροδάφνες αλλά και αιγαιοπελαγίτικη Μανδηλαριά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 230.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου