Κυριακή 1 Ιουνίου 2025

Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη σάλτσα φέτας

Διαδικασία

Σάλτσα φέτας

  1. Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.

Ζυμαρικά

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με σάλτσα φέτας, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  4. Σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα.
  5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη ή τον δυόσμο και σερβίρουμε την μακαρονάδα με σάλτσα φέτας.
Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας-1

Στο ποτήρι μας: Ολα τα λευκά αρωματικά μας κρασιά που αγαπούν την άνοιξη! Νεοκοσμίτικα Sauvignon Blanc, βορειοελλαδίτικες Μαλαγουζιές, χαρμάνια στεριανού Ασύρτικου και λευκό Μοσχάτο.

Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου