Τρίτη 3 Ιουνίου 2025

Μπακαλιάρος ανακατωμένος με το ρύζι

 


Υλικά

Μερίδες: 3

Διαδικασία

  1. Για τον μπακαλιάρο ανακατωμένος με το ρύζι, ξεκινάμε με τον μπακαλιάρο.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα (αν βάλουμε), την πάπρικα, το θυμάρι, τον ζωμό ψαριού, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και τον κουρκουμά (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε 500 ml νερό και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  8. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου