Μπακαλιάρος ανακατωμένος με το ρύζι
- Για τον μπακαλιάρο ανακατωμένος με το ρύζι, ξεκινάμε με τον μπακαλιάρο.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα (αν βάλουμε), την πάπρικα, το θυμάρι, τον ζωμό ψαριού, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και τον κουρκουμά (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε 500 ml νερό και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου