Κοτόπουλο γιουβέτσι με πάπρικα

- Για το κοτόπουλο γιουβέτσι, ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2– 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη και τα μυρωδικά, την πάπρικα και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο..
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Το αδειάζουμε σε ταψί.
- Από πάνω τακτοποιούμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. το κριθαράκι.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου