Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε κοκκινιστό του γάμου, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.
- Τα στρώνουμε σε μονή στρώση σε ένα ταψί.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τις κομμένες πατάτες.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το λάδι.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε 350 ml νερό και τον ρίχνουμε στις πατάτες.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε το όλον ομοιόμορφα πάνω από το αρνί.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Ελέγχουμε και αν δούμε ότι έχει σωθεί το περισσότερο νερό, ρίχνουμε ακόμη 250 ml.
- Ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε.
Κοτσιφάλι-Syrah, το άπαιχτο ερυθρό κρητικό χαρμάνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου