Σάββατο 23 Αυγούστου 2025

Κεφτέδες μοσχαρίσιοι με μαϊντανό και σάλτσα από αμύγδαλα και φουντούκια

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες με μαϊντανό και σάλτσα από αμύγδαλα και φουντούκια, αρχικά ζυμώνουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες βάρους περίπου 25 γρ.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, με τη στάθμη να φτάνει στα 3 εκ. του σκεύους.
  4. Το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Σάλτσα + Μαγείρεμα

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια εντελώς λεία πάστα. Αν γίνεται πολύ σφιχτή και δεν δουλεύεται εύκολα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  2. Την αδειάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 400-500 ml νερό και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τακτοποιούμε εκεί τα τηγανισμένα κεφτεδάκια.
  4. Έπειτα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να κοχλάζει απαλά.
  5. Σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, σείοντας τακτικά το σκεύος για να βρέχονται καλά τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Αν δούμε ότι πάει να «κόψει», προσθέτουμε λίγο νερό και σείουμε ξανά το σκεύος.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα.
  7. Εναλλακτικά, σερβίρουμε τους κεφτέδες απλώς τηγανισμένους. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον ίδιο τρόπο και τη σερβίρουμε ξεχωριστά, σε μπολ ή σε σαλτσιέρα, για να βάλει ο καθένας όση θέλει στη μερίδα του.

Chardonnay βαρελάτα και ξηροκαρπάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 233.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου